Аз преборих коронавируса: зловещ разказ на един 33-годишен софиянец

7 Dni Bulgaria05.04.2020
15

Първият пациент, приет в Инфекциозна болница в София с коронавирус, разкри как е протекла заразата и как се е спасил. Той е на 33 години и иска да остане анонимен.

В средата на март се прибира от Германия, където е посетил свои близки. Предполага, че в самолета се е заразил с COVID-19. Споделя, че през цялото време е имал маска, ръвавици и дезинфектанти. От летището директно се самоизолира край София и вирусът бавно го атакува, съобщава БТВ.

Първият ден се е чувствал добре. На вторият започва лека хрема, като има болки в гърлото, подобни при настинка. Тъй като пие противогрипни лекарства, на четвъртия ден се почувствал добре. Но на следващия ден започнали усложненията – тежест в гърдите, лека кашлица. След това се обадил на своята лична лекарка. Предписват му лекарство за гърло, имуностимуланти и парацетамол.

На осмия ден започва да приема антибиотик, който обаче не помага – температурата и отпадналостта продължили. На десетия ден постъпва в болница.

„На слушалката казаха, че няма хрипове и всичко е наред, но снимката показа тежка двустранна нпевмония“, коментира той. Двата теста за коронавирус са положителни. Следва ударно лечение с антибиотици, което трае над две седмици.

„Специални благодарности на лекарите, на проф. Червенякова. Бяха адекватни и подготвени. Това е един малък кошмар. Благодарение на това, че имам здрава имунна система и тренирам, това го казаха и лекарите, подпомага за по бързото възстановяване при изключително тежък вирус“, разказва мъжът.

След болестта неговият първи тест за коронавирус е отрицателен. Очаква се и резултатът от втората проба.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ