Извънредна ситуация, ген. Мутафчийски привикан спешно при Борисов

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски

Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация относно заразените с коронавирус в страната по време на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб.

„Трябва да сме бързи, защото трябва да се явим спешно при министър-председателя“, предупреди още преди началото на изказването си шефът на ВМА.

„За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая, от тях в болница са настанени 6. 541 са болните в страната до момента“, заяви ген. Мутафчийски.

Няма нови области.

„Средната възраст на заразените е 46-годишна възраст, а заразените медицински лица вече са 30, демек 5%. Лекари – 17, медсестри – 8, а 5 са други медицински лица“, заяви шефът на ВМА.

„Двама починали имаме за денонощието + един, който преди 5 минути е обявен – 75-годишен от Пещера с много придружаващи заболявания“, каза той.

„Починалите вчера са две жени на 60 и 65 години в „Пирогов“ и те са с множество придружаващи заболявание“, добави Мутафчийски.

„21 са починалите – 3,7% от общия брой регистрирани случаи“, обобщи генералът.

БЛИЦ припомня, че у нас се затвърждава тенденцията да заболяват повече мъже, отколкото жени. Най-младият пациент у нас е на 1 година, а най-възрастният на 86.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ