Волен Сидеров е активиран от Пеевски и библиотекарите да събори правителството

осман октай
Положението в редиците на Патриотите е доста сложно. Предвиждам предсрочни избори, защото премиерът Бойко Борисов съвсем с основание ще каже, че вече му е писнало от техните раздори. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

От една страна Волен Сидеров и Валери Симеонов се дърлят, защото порциите започват да свършват. Идват избори наесен. Не е тайна, че Сидеров обслужва руски интереси. Виждате, че провокира напрежение около правителството. Той винаги е играл по сценарий. Опитва се да изкара от управлението Симеонов, да развали коалицията и да ръководи бъдещите остатъци от патриотите.

Волен Сидеров мина всякакви граници със скандалите в МС. На практика той обяви война на Борисов. Силата му идва от задкулисието-Пеевски, библиотекарите. От известно време, особено по време на европредседателството, се усещаше натягане на напрежението. Очевидно е, че задкулисието е решило да се освободи от Борисов.

Факт е, че ГЕРБ се самозабрави. Когато започнеш да си вярваш, че само ти дърпаш конците, напук на задкулисието, накрая ти „скрояват шапката”. И друг път в интервю пред вашата медия съм казвал, че тези, които докараха Бойко Борисов на власт и го изградиха в политиката, те ще го извадят от играта. Сега се е задействал този сценарий. Някой се готви да елиминира премиера от политическата сцена.

Сега ще видите, че същото това задкулисие ще създаде нов проект за управление. Дали ще е с подкрепата на президента Румен Радев, Слави Трифонов, или по друг начин, няма значение. Но ще видите, че нов проект ще има. Той обаче ще е рожба на задкулисието. Волен Сидеров е активиран за изпълнението на тази задача. Той в момента играе ролята на посредник на задкулисието. Сидеров има задача да дискредитира министър-председателя. Тук изобщо не е важен Валери Симеонов.

Законодателната „поправка” Домусчиев и атаката на Сидеров са свързани. Случаят прилича на приватизацията на „Булгартабак” по времето на Чилова. Тогава приватизацията беше спряна и тя си хвърли оставката. Ситуацията е идентична. Събитията се повтарят. Чрез Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и определени групи в ГЕРБ, се наложи този лобистки закон. Борисов разбра, че е влязъл в капан, и започна да прави стъпки за самооцеляване. Всъщност това е играта. От тази ситуация единствено губи Борисов. Така печелят и възможностите за новия проект.

Наскоро президентът се изпусна и каза, че би подкрепил политики, които са в интерес на обществото и гражданите. Преведено на тактически език това означава: „Ако утре се появи нов политически проект, аз ще го подкрепя”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ