Бизнесмен похвали икономическите мерки на кабинета, но предупреди: Тези, които получат пари, ще са първи в кръчмите после

Красимир Дачев

Икономическите мерки, предприети от държавата, са наистина добри. Проблемът започна с детайлите и по-точно тогава, когато бе предложено да плащаме за неработене. В крайна сметка по-добре е да се плаща за работа, отколкото за неработа. Това го имаше при социализма да не работиш и да взимаш пари. Такова мнение изказа в сутрешния блок на bTV предприемачът Красимир Дачев.

„Разбира се, че бизнесът трябва да е национално отговорен, но се създават рефлекси, че хора, които не работят, трябва да получават пари, а това е извращаващо. Вижте, европейският пазар се събужда, ние много бързо ще излезем от кризата, но държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци, защото тези, които сега ще получат средства, ще ги намерите в кръчмите след 20 дни“, допълни още той.

„Самоосигуряващите се осигуряват само за пенсия, но не и за безработица . Става въпрос за един малък кръг от хора от около един милион работещи и сега изведнъж всички фондове искат да взимат от тях. Въпросът е разпределението на средства да става етично за лоялните платци“, сподели Дачев.

„Най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството. Не е станала драма, трябва да мислим малко по-позитивно. Дали бавно или бързо, всички трябва да се разболеем. Не трябва да сме толкова черногледи, неслучайно държавата ни е давана за пример от всички“, посочи накрая предприемачът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ