Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Бойко Борисов

„Категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов във bейсбук в публикация, в която честити професионалния празник на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти. Подобно изказване Борисов направи и в събота на брифинг в Министерския съвет.

Сега той използва Международния ден на здравето, за да изтъкне отново, че здравето на хората е най-важно, а икономическите щети могат да бъдат възстановени, и да увери, че предприетите ограничителни мерки в извънредното положение са правилни. „Да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи“, изтъква премиерът и уверява, че „ще положа всички усилия България да продължи пътя си напред“.

„Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата“, казва още Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ