Генералът произведе новина, каза кога ще нареди отпускане на мерките

Ген. Венцислав Мутафчийски

Трудно ще ми е да произведа новина за отпускане на мерките, но в Китай вече се отпускат и ще бъде любопитно да виидм как се справят, защото те са два месеца преди нас с тази ситуация. Щом ситуацията покаже, че в България наистина нещата са овладени, ще намалим мерките и то в порядъка да не се допуска втори пик, или ако има такъв, да бъде нисък. Ние приехме, че БЦЖ ни пази, но това не е доказано по никакъв начин. лекарство няма, но въпреки това ние се справяме. Ние тестуваме толкова, колкото средно в цяла Европа. Другите са около 2000-2500 теста с някои малки изключения, посочи проф. Мутафчийски.

Ситуацията в САЩ е крайно неуправляема и ние не желаем да стигаме до такова ниво. А американската система е над 90 на сто готова по една система за посрещане на трусове, но и тя не може да издържи. Очевидно се справяме, защото труповете не могат да се скрият така или иначе. Общата смъртност не може да се скрие и никой не може да избяга от статистиката. Като е казано, че за дадена болест има еди коко си протеста смъртност, не си ти този доктор, който ще се отърве, отсече професорът.

Това е най-важният показател, който показва, че ние се справяме на този етап. Това не бива да води до тези внушения, че можем да си правим експерименти и не бъркайте заявените намерения с изпълнените намерения. В Австрия са заявени намерения, но кога? От 1 май, сега сме 7 април, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ