Председателството отмина, харчовете остават: нови 215 000 лв за демонтаж на изкуствена трева

ндк

След основния ремонт на НДК във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС, както и неколкократните „поправки“ на плочките пред двореца, сега държавата ще отдели 215 хил. лв. за обновяване на покриви, открити тераси, стълбища и прилежащи елементи на основната сграда.

Това се разбира от обществена поръчка, обявена на сайта за търгове. Заложената цена е без ДДС, а обявеният предмет е „Ремонт и рехабилитация на покриви, ,открити тераси, стълбища и прилежащи елементи на основната сграда на НДК“. В описанието е записано, че трябва да се извършат строителни конструкции с материали без електрически апарати.

В поръчката е заложено:

– „внимателен“ демонтаж на пътеките изкуствена трева;
– премахване на битумния грунд и стъкления воал от стълбищата;
– демонтаж на гранитни настилки, стъпала и чела;
– отстраняване на стари циментови замазки;
– демонтиране на старите и доставка и монтаж на нови тръби;
– грундиране;
– доставка и монтаж на нови гранитни настилки, стъпала и чела;
– доставка и монтаж на первази;
– премахване на избуялата растителност и доставка на иглолистни бичмета.

Извършеният заради българското председателство ремонт на двореца беше съпътстван с всякакви скандали и макар първоначалната сума да беше 17 млн. лв., впоследствие разходите надхвърлиха 40 млн. лв. Строителните дейности по НДК струваха 24 млн. лв., отделно бяха вложени 4.5 млн. лв. в техника и 12 млн. лв. в сигурност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ