Показаха скритата изчезнала яхта за 4.5 милиона лева на Миню Стайков (Снимки)

Миню Стайков

Появи се мистериозно изчезналата яхта „Брайт Стар“ за 4.5 милиона лева на Миню Стайков, която бе запорирана от КПКОНПИ. Преди дни луксозната лодка се изпари от гръцко пристанище, но в момента е пуснала котва на турска марина, научи ексклузивно ПИК.

Припомняме, че яхтата на олигарха, както и две от лимузините му – „Мерцедес“ и „Бентли азуре“, бяха запорирани от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконни придобитото имущество. Баровската лодка, модел „Принцес“, плава от 2016 г. и се води собственост на една от фирмите на Стайков – „Топаз мел ООД“.

Яхтата е напуснала пристанището в Гърция преди седмица, като се предполага, че това е станало след устната заповед на някой от фамилия Стайкови. Възможно е това да е синът на подсъдимия за производство, трафик на цигари и ДДС-измами Миню Стайков – Стайко, който за разлика от баща си, е на свобода. Подозира се, че цялата операция с преместването на яхтата е тя да бъде продадена, за да се спаси от конфискация.

В момента яхтата се намира на „Атакьой марина“ (на снимката в колажа), яхтеното пристанище на един от кварталите на Истанбул – „Бакъркьой“, разбра ПИК. Там, лодката на Миню Стайков е пуснала котвата си точно преди 7 дни.

Информацията на медията ни се потвърждава и от няколко сайта за следене на корабния трафик, които получават данни за текущата позиция на „Брайт Стар“ чрез автоматичната идентификационна система AIS. Тя проследява движението корабите, като използва транспондерите им и се използва от корабните служби за движение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ