Волен Сидеров разкри във Варна, че битката му с Валери Симеонов не само не е прекратена, но дори напротив

валери симеонов

нициираният от вицепремиера Валери Симеонов и приет от Народното събрание на първо четене Закон за защита от шума в околната среда, който предвижда забрана за шум за времето между 23 и 8 ч., както и между 14 и 16 ч., ще бъде преразгледан. Същото важи и за друга инициатива на Симеонов – промени в Закона за устройство на територията, които предвиждат ограничаване на възможностите за поставяне на преместваеми обекти.

Това обяви председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров на среща със собственици на заведения във Варна. На нея той каза, че на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов вчера се е противопоставил на „настойчивото искане“ на вицепремиера Симеоново законът за шума да се „гледа по-бързо“.

На срещата е било решено двата закона да бъдат преразгледани, докато коалиционните партньори не постигнат съгласие. По думите на Сидеров Валери Симеонов не се е съгласил „охотно“, но е видял, че „нещата отиват към взрив“.

Според Сидеров предложението за забрана за музика след 23 часа е неправилно, защото „през лятото се стъмва в 22 часа и тогава тепърва се правят резервации за заведенията“. Според него и начинът, по който се правят проверки по Черноморието включва „излишна полицейщина и нарушаване на права“. „На нарушителите да се пускат актове за глоба за нарушение, но без да се пречи на клиентелата. Не с буквално полицейски акции, които да изгонят клиентите“, каза Сидеров.

Миналата седмица той започна проверки в Слънчев бряг, защото заподозря инспекциите започнати от Симеонов в удар по българския туристически бизнес.

Освен това лидерът на „Атака“ е поискал практиката Симеонов или някой депутат от партията му да внася промени в закони директно в деловодството на Министерския съвет без да го е уведомил като председател на групата, да бъде прекратена.

Депутатът намира логика и в предложението на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която Симеонов е в конфликт, за зониране на част от Черноморието, спрямо различните функции и дейности, които ще изпълняват.

„В радиус от 500 метра от най-обсъжданите заведения няма нито сгради, нито хотели“, каза Сидеров, според който курорта Слънчев бряг вече „живее своя живот като парти зона“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ