Колекторски фирми в кърваво меле заради 140 лева, вадят се пистолети, стреля се

Полиция, КПП, София

Служители от две колекторски фирми си спретнаха невиждано меле пред дом №6 на ул. „Гоце Делчев“ в Средец, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Екшънът се е разиграл вчера, малко след 16 часа.

Служители на софийска фирма кредити (на 31 и 56 години) посетили адреса на свой длъжник – 23-годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли на входната врата, пред дома се появили и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си, съобщава „Флагман“.

Ситуцията ескалирала и от разпра се превърнала в сбиване. Тогава 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма извадил законно притежавания си пистолет и произвел два изстрела в краката на служителите от ямболската фирма, но не успял да ги засегне.

Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ