Решиха, ще има местни избори през септември

Заснемане

Благоевград ще има нов кмет през септември. Именно в началото на есента ще бъдат проведени частични местни избори.

Припомняме, че след съдебна сага в крайна сметка Върховния административен съд реши да прекрати мандата на кмета на Благоевград Румен Томов. По този начин се потвърждава решението на Административния съд в областния център на Пиринско от края на миналата година.

Според магистратите настоящият градоначалник не е прекратил дейността си като търговец в едномесечен срок след обявяването на изборния резултат.

„Нарушаването на изискването за предприемане на необходимите действия за прекратяване на дейността като ЕТ от страна на избрания за кмет на община Благоевград е достатъчно основание за прекратяване на мандата. Видно от доказателствата по делото избраният за кмет на община Благоевград е предприел действия по заличаване на ЕТ от търговския регистър и такова заличаване е настъпило, но действията за това са извън срока по чл. 41, ал.1 ЗМСМА, който започва да тече от 4 ноември 2019 година“, уточняват от ВАС.

Припомняме, че Томов стартира като независим кандидат, но с охота прие подкрепа от БСП, с което реално се превърна в тяхна кандидатура, тъй като те нямаха такава. Именно той бе и голямата гордост на Корнелия Нинова, а само преди дни в разгара на извънредното положение и пандемията, президентът Румен Радев бе посрещнат от Томов в града.

„ПИК“


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ