Кирил Добрев от БСП изригна: Ще работим за предстрочни парламентарни избори, защото на народа му писна…

Кирил-Добрев

127 години поляната на Бузлуджа на този ден е пълна. Тези, които не са свързани с традициите на левицата, не могат да разберат какво кара хората да идват тук. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев пред Нова телевизия за празника на социалистите на Бузлуджа.

„През новия политически сезон ще работим за предсрочни парламентарни избори, защото на хората им писна – отбеляза Добрев. – Умориха се. Управлението на държавата зависи от управляващите. Управлението на държавата зависи от премиера. Политическият сезон започна с Гинка и завърши с редници. Премина под знака на серия от компромати. Иначе работим за предсрочни избори от деня, в който минаха предишните избори. Преди няколко дни извадихме визия за България. Това е желание за нова България, нова държава. Нов стил на взаимоотношения, които БСП е убедена, че ще може да постигне.

Дали няма в момента съмнения, че мафията си има държава? Че лобистки интереси ръководят държавата? Нужен е край на тази държава. Защо Гинка от Пазарджик да е по-голяма от държавата. Защо тя да получава дивиденти от хората, които си плащат чинно сметките. На тази държава искаме да сложим край. Винаги левицата е била причина за всички проблеми на държавата. 2005 – 2009 година България изживя икономическия си ренесанс. Днес в левицата има едно ново поколение – на 35 – 40 годишните. Нова вълна. И няма как да ни се вменяват стари грешки. Веднага след края на новия политически сезон ще имаме нов план за конкретни действия.

Иначе предсрочните избори зависят най-много от психичното състояние на патриотите. Ако до началото на новия политически сезон не се избият, нещата ще се развият по реда си.

Ясно е, че сме готови за предсрочни избори и курсът, който пое Корнелия Нинова е този. БСП инвестира заради това в нови лица. Не трябва да се подминава това, че бяхме единствените, които гласуваха срещу Закона за приватизация. БСП присъства на протестите на производители и животновъди, а през това време от ГЕРБ вкараха закона за приватизация. Внушенията, че сме виновни за този закон, цяла седмица се налага да опровергаваме“.

Щом от ГЕРБ ревнуват за това, че поканихме Гери-Никол на Бузлуджа, да си я взимат, каза още заместник-председателят на БСП.

„Тук просто нашите младежки структури искаха това и ние направихме всичко по силите си да им го осигурим, като я поканихме“.

„Не мога да преценя дали Закона за горивата е лобистки – коментира още Кирил Добрев. – Историята около този закон показва, че около 1 млн. лв. се крадат покрай горивата. Битката в сектора е много отдавна. Това е един от най-конфликтните сектори“.

Кирил Добрев взе отношение и около отхвърлянето от Конституционния съд на приемането на Истанбулската конвенция.

„След като Конституционния съд отхвърлиха Истанбулската конвенция, сме спокойни, заяви Кирил Добрев. – Ние обаче бяхме спокойни и преди това, тъй като имаме ясна визия за тези неща. Решението на Конституционния съд е нормално и естествено. Далеч от нас е тази джендър-идеология. Ние винаги сме били за семейните традиции и ценности.

Не трябва да се забравя, че повечето конституционни съдии са бивши политици, така че да не развиват теории. Хубаво е, че справедливостта възтържествува. БСП не просто направи законодателни промени в защита на децата и жените. Вкарването на джендър-идеологията в училищата и на третия пол не кореспондира пряко с насилието. Различни теми са. Ще защитаваме жените, но няма да позволяваме децата да определят пола и съзнанието си. Един ден може би обществото ще узрее за това, но още то не е готово. Затова ще браним обществото с всички сили“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ