Джамбазки попиля ромите от „Факултета“

Карлос Контрера, Ангел Джамбазки

Решението е – повече карантина за безотговорните и повече свобода за съвестните! Това смята евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той направи коментар във връзка с бунта в столичния квартал „Факултета“ днес. Там роми излязоха на протест заради ограниченията за свободно придвижване във връзка с пандемията.

„Преди всички останали, ние предупредихме – още на 18 март – че е нужно обща карантиниране за гетата. Защото там се живее в порядки, които противоречат на противоепидемичните мерки“, коментира Джамбазки.

„Тогава обичайните мрънкала замрънкаха отново, но ресорните власти донякъде се вслушаха. Сега разбирате, че сме били прави да искаме още по-сериозни мерки, нали?“, каза още той.

Джамбазки отбелязва, че полицията съвестно изпълнява своите задължения за охрана на гетата. Според него може да има разхлабване на мерките за онези, които ги спазват.

„Преди всичко трябва да се спазва и повтаря ясно правило: никакво събиране на хора! Но парковете трябва постепенно да се отворят. Без събиране. И ако трябва, нека местата, където контролът е по-труден, да останат все още затворени – с ясни обозначения и полицейски прегради“, казва още евродепутатът.

Той смята, че може да се разрешат и разходките на Витоша и другите зони за отдих в страната.

„Няма как да обясним на хората, че могат да вървят сами по тротоар, но не могат да вървят сами в зелена площ“, отбелязва още евродепутатът.

„Българите се справяме добре. И трябва да продължим!“, завършва коментара си Джамбазки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ