Двама шофьори опитали да убият полицаи на КПП пред София! Утре напъват 80 000 коли

7 Dni Bulgaria19.04.2020
кпп, полиция, софия

Срещите ни са ежедневни, а понякога и ежечасни. Независимо по какви причини гражданите са напуснали София в сряда и четвъртък, тогава са важели едни правила. От 00.00 часа на 17 април важат вече други правила и ние ще действаме по тях. Не спряхме да призоваваме гражданите да не пътуват – аз, министър, премиер, оперативен щаб, всички. Видяхме какво стана в сряда и четвъртък. София е огнището на заразата и хората не трябваше да пътуват. Към този момент действат правилата от последната заповед и ние се придържаме към нея. Влизането в София става по условията от заповедта и времевите пояси. Оправданието „постоянен адрес“ в София няма да важи. Ако има разхлабване на заповедта, ние ще се съобразим и ще ги изпълним.

Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод предстоящото утре прибиране след великденските празници.

„Само в четвртък средно 80 000 коли са напуснали София. За вторник и сряда нямам статистика. Оправданията „постоянен адрес“ и бил съм при родителите няма да важат. Аз моите родители не съм ги виждал от 2 месеца. Мисля, че имаме ресурси и ще се справим с 80 000 коли. Справяли сме се и с по-тежки ситуация.

Днес имаме два случая на шофьори, които са опитали да прегазят колегите. И двамата шофьори са задържани. Убеден съм, че утре разумът ще надделее.

Който работи в София, ще може да се прибере. Има два часови диапазона за прибиране – сутрин от 06.00 часа до 08.00 часа и вечер от 18.00 часа до 20.00 часа. На КПП-тата ще изникнат хиляди частни случаи и казуси. Ще има достатъчно полицаи, които ще се справят.

На този етап промяна в мерките няма и влизането ще става само по условията в заповедта. Ако има промяна, ще ви уведомим своеврменно. Единствената ни цел е да запазим живота на хората, а не да блокираме София.

Такова чудо не бях виждал. Хората, които напуснаха София, нарушиха безцеремонно мерките. Искам да благодаря на всички колеги. Те направиха всичко, каквото се искаше от тях. Те никога няма да отстъпят“, категоричен бе Иванов.

Взривоопасна новина от Щаба от последните минути! Задаващата се седмица ще е наистина страшна


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ