Жесток инцидент с бойни кучета! Седем домашни питбула се нахвърлиха върху мъже!

Питбул

Пореден жесток инцидент с бойни кучета. Този път седем домашни питбула разкъсаха стопанина си и раниха друг мъж. Случи се в сливенското село Сотиря преди няколко дни, разказва Нова тв. След като нападнали собственика си – мъж на 34 години, кучетата избягали, а на хората в селото било забранено да излизат от домовете си, докато не бъдат открити.

Пострадалото момче, което кучетата на Живко Димитров срещат, се казва Мартин Стоянов. Малко преди 20.00 часа в четвъртък той отивал до магазина. Кучетата се засилили към него и започнал да бяга. Приятел на пострадалия твърди, че питбулите не са гледани за бой, а за търговия. Не били агресивни.

Има и хора, които не са се чувствали застрашени от кучетата на Живко. След инцидента те са на свобода, а кметът на селото Димчо Георгиев предупреждава хората да не излизат от домовете си.

До другия ден на обяд кучетата са открити и евтанизирани във ветеринарна клиника в Сливен. Собственици на питбули смятат, че бойни кучета раняват или убиват, само ако не са възпитани правилно. Богдан Илиев се грижи от три години за кучето си Арон. Преди него 10 години е отглеждал друг питбул. Според Богдан кучетата, отглеждани за развъждане, могат да бъдат агресивни, защото тогава собственикът не отделя достатъчно внимание за възпитанието им.

В няколко държави, като Германия, Франция, Великобритания, Италия, Португалия, Полша и други, кучета от така наречените бойни или опасни породи са забранени за отглеждане или това става със специален режим. Такава идея имаше и Столичният общински съвет у нас през пролетта след поредния случай на нахапано дете. Идеята беше разкритикувана от различни асоциации и не се стигна до нейното приемане. Поне засега. Междувременно недоволството срещу опасните породи кучета и най-вече срещу безотговорни стопани продължава да расте.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ