На 4 и 5 август ще се проведе XV събор на народното творчество „Пирин пее“

pirin-pee

На 4 и 5 август 2018 година на поляните в м. „Предел“ ще се проведе XV събор на народното творчество „Пирин пее“!

„Пирин пее“ е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност „Предел“, разделяща двете планини Пирин и Рила.

Още от създаването си съборът „Пирин Пее“ става визитна картичка на Благоевградската област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена.

Най-голямото фолклорно събитие в Югозапада ще се проведе на 4 и 5 август на четири сцени в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница.

Най–голямата изява на хората на Пиринския край е съборът ,,Пирин пее“.

Дълголетната традиция продължава и до днес. Фолклорният събор „Пирин пее” ще даде шанс за изява на хиляди самодейци.

Участниците ще пеят и танцуват от сутрин до вечер. Съборът се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева.

Във вечерния концерт на 4 август от 20:30 часа ще вземат участие представителни групи от община Разлог. За всички любители на хорáта ще свири оркестър „Роял бенд“ от Благоевград, със солист Кинче Вълчева и специален гост Милко Бошнаков. Всички участници и гости ще могат да се насладят и да се наиграят на любимите български хорá.

Финалният концерт ще е в 12:30 часа на 5 август с участието на Ансамбъл „Пирин“ и фолклорни групи от Благоевградска област. На „Пирин пее“ се срещат минало, настояще и бъдеще, за да се съхрани и популяризира народното творчество на Пиринския край.

Петнайстият събор наред „Пирин пее“ е сцена за творческа изява на изпълнителите на народно творчество от 14-те общини в Пиринско.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ