Ръководител на детска група наклевети бургаски туроператор! Вижте какво се случи с фирмата!

Туроператори

Бургаската туристическа агенция „Холидей БГ Тур”, се размина на косъм от глоба, показа проверка на Флагман.бг в масивите на Районния съд, където преди дни се е гледало делото и актът от КЗК е отменен.

Случаят е от 19 май м.г., когато на горещия телефон към Главна дирекция „Контрол на пазара” при Комисия за защита на потребителите е получен сигнал от ръководителя на група деца, настанени в хотел „Инкогнито” в Поморие. В него се твърди, че туроператорът „пропуснал” да впише в договора вида и категорията на заведението за хранене и развлечение, а освен това обявените цени на туристическата услуга били в евро.

Предвид така изложената жалба, последвала проверка и на упълномощено лице от компанията е връчен акт от 1000 лева.

В началото на 2018 година обаче туристическата фирма атакувала наказателното постановление.

Последвала нова проверка на компетентните органи, при която станало ясно, че договорът не е индивидуализиран в достатъчна степен и не става ясно срещу кой контракт точно е недоволството. Освен това липсвали конкретни предложения за туристически услуги, поради което и не са вписани точните цени на  заведението за хранене и развлечения.

Според магистратите посочените пропуски водят до извод, че липса на описание на нарушението, което нарушава правото на защита на жалбоподателя. Заради това и Районният съд отменя наложеното наказание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ