Варна чества 140 години от Освобождението си!

Варна чества 140 години от Освобождението си

140 години от Освобождението на Варна от турско робство бяха отбелязани по традиция с празнична служба, военни почести и историческа възстановка в двора на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“, където на 27-ми юли 1878 г. местните хора са посрещнали руските войници, водени от ген. Аркадий Столипин. Събитието бе организирано от Община Варна и Варненската и Великопреславска митрополия.

Поздравления към варненци отправиха зам.-кметът Коста Базитов, Владимир Климанов – Генерален консул на Руската федерация във Варна и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Освен тях, венци и цветя пред паметника на руските войни бяха поднесени от областния управител на Варна Стоян Пасев, председателя на ОбС Тодор Балабанов, командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, представители на ОД на МВР, на районните администрации, на политически партии, от много граждани и неправителствени организации.

Снимка: live.varna.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ