Дете-чудо прослави България! 4-годишна пианистка от Бургас ще свири в две от най-големите зали в света!

dv

4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света – „Карнеги хол“ в Ню Йорки и „Роял Албърт хол“ в Лондон. Възпитаничката на „Музикална работилница Веселина“ в Бургас свири само от осем месеца и вече е с призове от шест български и международни конкурса.

Чаровна, пълна с енергия и разностранни таланти. Играе балет, тренира тенис и свири на пиано. Не застава на едно място. Това е Елизабет Иванова.

Милена Иванова, майка: Тя се забавлява и свири, когато пожелае, но ако я остави човек, може да не слезе от пианото.

Само за осем месеца Елизабет се е запознала с пианото и е участвала в шест конкурса, двата от които международни. Именно те ѝ осигуряват участие в концертите на лауреатите в „Карнеги хол“ в Ню Йорк през октомври тази година и в лондонския „Роял Албърт хол“ през април 2019.

Веселина Колева, преподавател по пиано: Абсолютна музикална памет, чете ноти на двата ключа, от всички октави ги знае, никакъв проблем. Просто е много мъничка и имаме още проблем с концентрацията.

Стоян Иванов, баща: Има едно притеснение отначало, но то е за части от секундата и след това всичко е нормално, просто игра.

Междувременно Елизабет, която тръгнала на уроци по пиано на 3 години и 8 месеца, вече има покана от 200-годишния „Университет за музика и сценични изкуства“ във Виена в специалния клас за даровити деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ