Германският седмичник „Ди Цайт“ препоръчва: Идете на ски в Банско, не в Санкт Мориц

банско ски

Германският седмичник „Ди Цайт“ публикува кратки туристически препоръки от своите редактори и автори. Те представят по-малко известни туристически дестинации като алтернатива на много популярни обекти.

Например: Сараево вместо Гранада или Киев вместо Берлин. В тази рубрика българският курорт Банско се препоръчва като алтернатива на скъпия и леко снобски швейцарски курорт Санкт Мориц. „На ски в България – това звучи доста екзотично. И за разлика от Санкт Мориц изобщо не е нещо елитно. Всъщност обаче Банско в полите на Пирин е живописно градче, което спокойно може да се сравни с швейцарския Енгадин. Само дето тук се срещат съвсем други елити“, четем в публикацията.

Авторът посочва, че Банско е предпоследната спирка на една родопска теснолинейка, която бавно се движи по планинските серпантини, а пътуването с нея ти създава усещането, че най-сетне си открил един забравен свят. И в един момент се озоваваш сред ниски алпийски вили с дърворезбовани стрехи. „Ако предпочитате да гледате, а не да бъдете гледани: това е идеалното място за Вас. Градът се е скупчил около прекрасната черква „Света Троица“, изградена от каменна зидария. И старата му част е чудно красива. Тук можете да намерите и заместител на швейцарския раклет. Защото българите са измислили не само киселото мляко – те са прочути и със запеченото си сирене. Един от неговите варианти се сервира с горещи вишни“, посочва авторът в края на препоръката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ