Това не е за изпускане! Гала концерт събира бележити оперни гласове на Русе!

Държавната опера в Русе

Гала концерт под надслов „Завръщане на родна сцена“ ще събере утре, 30 юли, бележити оперни гласове на Русе на сцената на Държавната опера в града, съобщиха от културния институт.

Големите оперни имена, като сопраното Светла Кръстева и басът Мартин Цонев, ще пеят на родната си, русенска сцена след дълго отсъствие от България. Те ще застанат редом с други свои именити колеги, гордост на Русе. Сред тях са: голямата оперна звезда – русенката Мариана Цветкова и младата надежда – тенорът Емил Павлов, който е внук на тенора Златан Маринов – едно от бележитите имена в историята на русенската опера.

Дядо и внук за първи път ще пеят заедно, което е знак, че съхраненият дух и високите културни традиции, с които се гордее Русе, имат приемственост чрез младото поколение, смята оперното ръководство. Като гост-солисти ще участват още Борис Луков, Христина Игнатова, Галина Стоянова и Владимир Маринов.

Владимир Маринов и Мариана Цветкова, които се венчаха на 14 юли тази година, са още един оперен тандем, който ще украси русенската концертна вечер с нови емоционални моменти.

Участва и почти целия звезден състав от солисти на Русенска опера: Андреана Николова, Даниела Караиванова, Петя Цонева, Глория Кънева, Нели Кравченко, Венцеслав Анастасов, Петър Костов, Стоян Стоянджов, Момчил Миланов, Георги Димитров, Добромир Момеков, Иван Пенчев и Родриго Тросино.

Водещ ще бъде драматургът на Държавна опера Русе Пламен Бейков.Хорът и оркестърът на русенската опера ще са под диригентската палка на Димитър Косев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ