Повишават сигурността на електрозахранването в област Русе!

Електрозахранване ремонт

ЕРП Север повишава сигурността на електрозахранването в област Русе, съобщиха от електроразпределителното дружество.

В началото на тази седмица започна вторият етап от изграждането на просеки по въздушните електропроводи, захранващи град Мартен, област Русе. Предвижда се до края на месец август да бъдат прочистени трасета с обща дължина 8 км. Почистването на клони от трасетата на електропроводите подобрява качеството на електрозахранване на клиентите в района и е предпоставка за по-малък брой аварии през зимните месеци на годината.

След приключване на работата по просеките в град Мартен, екипите на електроразпределителната компания ще започнат работа в село Николово в област Русе. ЕРП Север ще вложи 35 000 лева в прочистване на клони по трасета с обща дължина 14 км в близост до въздушната електропроводна мрежа, захранваща селото с електричество.

Прочистването на електроразпределителната мрежа в различни населени места в област Русе ще бъде извършено по график и ще е свързано с прекъсване на електроснабдяването, за което жителите ще бъдат предварително уведомени чрез интернет страницата на компанията и чрез местната преса.

От Електроразпределение Север допълват, че в рамките на инвестиционната си програма за 2018 г. са възложили строителството на възлова станция „Изток“ на обща стойност 390 000 лева. Очаква се новото съоръжение да влезе в експлоатация до края на годината, което ще позволи да се промени схемата на захранване в източната част на Русенска област. Промяната ще обезпечи по-високо ниво на сигурност и качество на електроснабдяването на над 50 хил. домакинства и предприятия в Мартен, Сандрово, Сливо поле и част от Източната промишлена зона на град Русе. Свързаността на възловата станция ще позволи да се заобиколят локални електропроводи, които са обект на постоянни набези на вандали и крадци на метал, които увреждат съоръженията в района и предизвикват чести смущения в електрозахранването на местните жители.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ