Мангъров шокира: Пазете старите, вие с новите мерки от утре все от нещо ще заболеете

7 Dni Bulgaria03.05.2020
атанас мангъров

„Това, което се случва, е много положително, защото се правят стъпки към нормалното. Трябва да знаем обаче, че и при тази ситуация възрастните хора, които са най-изложени на риска заради честите им съпътстващи заболявания, трябва да се пазят и да бъдат пазени. Тези, които са млади, здрави и силни, трябва лека-полека да се връщат към нормалния ритъм на живот.”

Така коментира пред “24 часа” инфекционистът доц. Атанас Мангъров поетапното разпускане на мерките у нас, на които той е противник от самото начало.

Не отрича обаче, че това ще доведе до завишаване на заболеваемостта не само от коронавирус, но и от всички други вируси, които върлуват в момента, а именно ентеро-, адено- и риновируси, характерни за топлите месеци.

“Имунната система, в това число и мускулатурата, когато не се натоварва, атрофира и при положение че 2 месеца живяхме като в инкубатор, сега, когато бариерите започнат да падат и започнем да си общуваме, неминуемо ще има повишение на заболеваемостта. Това е нещо нормално и може да се очаква”, обясни той.

Според инфекциониста следва да се отворят плувните басейни, спортните площадки на закрито и фитнес залите, както и хората да тръгнат на работа нормално.

Вдовицата на Боян Петров влезе в битка с коронавируса: Съвсем сама и уплашена…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ