Каракачанов предизвиква Груевски на исторически дуел

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната и зам. министър-председател по обществения ред и сигурността на България Красимир Каракачанов отправи предизвикателство към бившия премиер на Македония Никола Груевски. Каракачанов е готов да отиде в Будапеща, където на Груевски е предоставено убежище, тъй като в Македония е осъден и го грози затвор.

„Предлагам на Никола Груевски да продължим нашия исторически сблъсък на живо. Готов съм да дойда, когато той каже и където посочи, в Будапеща и да изясним веднъж завинаги що е ВМРО, българска ли е тя или антично-македонска. Българи ли са били всички нейни дейци и ръководители или букефалисти – последователи на Александър Велики? Предлагам също така да поканим всички желаещи български и македонски медии, които да заснемат и излъчат нашият дебат. Макар и дуел, аз съм съгласен Никола Груевски да си покани и гореспоменатите свои помощници, както и всеки друг историчар, който той пожелае за подкрепа. Аз ще бъда сам“, пише Красимир Каракачанов, цитиран от dariknews.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ