Внимавайте! Извадиха цялата полиция по пътищата, дебнат ни за всичко

София, Трафик, Коли, Полиция
В ход е специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към водачите, които управляват под въздействие на алкохол, наркотични вещества, с превишена скорост, както и не ползват обезопасителните системи на автомобила.

Започват засилени проверки и контрол на движението след премахване на КПП-тата. Това каза Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към СДВР на брифинг на магистрала „Тракия“ на изхода от София.

 

„Започват проверки в цялата страна. Ще се следи за водачи, които управляват моторни превозни средства под въздействието на наркотични вещества и алкохол и такива, които шофират с превишена скорост. След премахването на КПП-тата се наблюдава интензивен трафик и всичко ще се следи. В последните дни имаше много тежки катастрофи. Това е една от причината да засилим контрола“, поясниха органите на реда, цитирани от Дарик.
От полицията отчитат, че тежките пътни произшествия по време на извънредното положение са били много по-малко. „За 2 месеца са станали с 317 по-малко тежки катастрофи в сравнение с 2019 г.“, поясниха от „Пътна полиция“.

Органите на реда ще следят за нарушители основно на автомагистралите, междуградските пътища и основните булеварди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ