Детронираха тоалетната хартия! Няма да повярвате кои са 5-те най-поръчвани стоки при криза

магазин

Едва ли са ни нужни официални данни, за да предположим, че предпазните маски и дезинфектантите са хитът на пазара през последните месеци, но, ако ги оставим настрана, и погледнем към обикновените стоки, които се превръщат в хит напоследък, ще видим някои любопитни тенденции. И да, можем да потвърдим, че манията по тоалетната хартия отмина, така че тя остава извън класацията.

Британската куриерска компания Waitrose and John Lewis подрежда топ 5 продуктите, които хората на “Острова“ си поръчват много по-често от обичайното.

Текила

Консумацията на алкохол несъмнено се е увеличила с оглед факта, че мнозина изгубиха достъп до любимите си занимания и празнотата в ежедневието им ги подтиква към все по-честата употреба на алкохол. Статистиката сочи, че за периода 24 март – 30 април клиентите на куриерската фирма са поръчвали 173% повече текила от обичайното. Странното е само, че не се споменава за ръст в продажбата на сол и лимони.

Оборудване за домашен фитнес

Всички спортуващи из Европа се виждат принудени да намерят алтернатива на фитнес-залите, защото именно те бяха сред първите, които здравните власти затвориха при появата на новия коронавирус. Търговците на постелки за йога, въжета за скачане, дъмбели и всякакъв друг вид екипировка отчитат ръст в продажбите с 496% за споменатия период. Не е изненада, че и видеата на различни фитнес-инфлуенсъри са сред най-популярните по време на самоизолацията.

Гримове

Ако си мислите, че жените се гримират, само когато излизат навън, то замислете се кога за последно сте видели някоя Instagram-звезда без очна линия. Един от безопасните начини за контакт между хората е връзката през социалните мрежи, независимо дали си говорим с близките или снимаме поредното видео с кулинарни съвети за своите последователи. За да са по-подготвени, хората имат нужда от любимите си помади повече от всякога. Това е и причината онлайн продажбата на различните продукти да варира между 41-57%.

Луксозно спално бельо

Различни изследвания сочат, че търговията на луксозни стоки в света се е понижила с около 60 на 100, но не такъв е случаят със спалното бельо. Несъмнено на най-голяма експлоатация е подложено леглото в момента, тъй като всяка свободна минута прекарваме в него, след като не ни е позволено да ходим по-далеч от аптеката и магазина. Фирмата за маркетингови проучвания Mintel смята, че този май хората ще инвестират около 11% повече за покупка на домашни и градински потреби.

Ластици

Да, правилно четете – ластици. Как иначе бихте могли да си направите своята уникална маска в домашни условия? Фактът, че личните предпазни средства поскъпват неимоверно е принудил хората да помислят за алтернативи. Само през април онлайн търговците са продали над 12 млн. маски във Великобритания, които са донесли £107,5 млн. приходи. Това прави средно по £9 за маска, когато за същите пари човек би могъл да си осигури метри ластик, а с помощта на старите и неизползвани дрехи да си ушие дори по-качествен домашен продукт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ