Иде туристическо мазало в Слънчев бряг, слагат 9 КПП-та да тормозят гостите

слънчев бряг

Ръководството на Слънчев бряг обсъжда засилени мерки за дезинфекция през предстоящия летен сезон, предаде Нова телевизия. Деветте КПП-та в комплекса пък ще гарантират за сигурността.

Сред обсъжданите предложения са именно по-честата дезинфекция на улици, зелени площи, алеи и зелени площи, а също и работата на контролните пунктове. „Има 9 контролни пункта, които е много трудно да бъдат обслужвани, особено ако всеки тях трябва да бъде дезинфекциран. Считаме, че това ще доведе до задръствания”, обясни изпълнителният директор на дружеството Златко Димитров. Някои от хотелиерите вече имат начертан план за работа в условията на пандемия.

„Аз самата съм започнала да съставям стандарт, по който ще се почиства хотелската стая и по който ще се придвижват гостите в самия хотел”, коментира председателят на Клуба на хотелиера в Слънчев бряг Диана Колчева. Тя поясни, че това ще се извършва чрез стикери, които да припомнят на гостите, че трябва да са с маска в затворените пространства и ще показват върху кои повърхности се задържа най-дълго вирусът.

Подобни мерки ще предприемат хотелиери през идния летен сезон 2020 г., ако отворят за посетители. Много от тях обаче са притеснени, че разхлабването на мерките няма да помогне за възобновяването на сезона и че възможно тази година да няма чуждестранни туристи.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ