Престъпно! Учат цигани в наш град да се зарязават с COVID-19 с листовка от Министерството

29

Ситуацията с наличието на коронавирус в Ямбол става изключително сериозна. Припомняме, че в лечебното заведение в града има голям брой заразени и, за да приема още пациенти, то спешно се нуждае от медици.

Бoлницaта oтвори трeтo oтдeлeниe зa К-19, cлeд кaтo втoрoтo ce e нaпълнилo caмo зa 24 чaca. Зам.-директорът на болницата, д-р Валентин Вълчев обясни, че за последното денонощие положителните проби в Ямбол са 10. От всички смъртни случаи на коронавирус в страната, 5 жертви са именно от Ямбол.

Общо броят на заразени в града пък е близо до 70.

Причинa зa eпидeмичния взрив e oгнищeтo нa зaрaзa в циганския квaртaл, кoйтo втoри дeн ocтaвa нaпълнo блoкирaн. Оказва се обаче, че в ромската махала се разпространява изключително притеснителна листовка.

Анонимни лица са написали текст с фалшив подател „Министерство на здравеопазването“, в който циганите биват подтиквани да не се подлагат на никакви кръвни тестове и да не бъдат „зомбирани“, съобщава „Делник“.

Листовката също така съдържа следния апел: „Махайте ги тези маски! Дишайте свободно! Не бъдете уплашени бабички! Мислете с главата си“. В текста, разпространен в махалата в Ямбол, е написано и скандално твърдение, че кръвните тестове всъщност за заразени с PHK-вирус.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ