Ивайло Пенчев прескочи трапа, но навън го чакат големи неприятности, заради самолета

самолет

Може да отнемат разрешителното за пилотиране на бизнесмена Ивайло Пенчев, ако се окаже, че не е спазил мерките за безопасност, предаде Нова тв.

В събота следобед самолетът му падна на летище Лесново край София. Бизнесменът беше настанен в „Пирогов“ без опасност за живота.

Той все още е Неврохуриргията, където продължават да му се правят различни изследвания и манипулации. Той продължава да е адекватен и в добро здравословно състояние, но ще продължи да стои в болницата.

Подценяване на полетните условия и техническа неизправност. Според експерти това са едни от възможните причини за авиокатастрофата с бизнесмена Ивайло Пенчев.

„Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър“, обяви по-рано днес бившият главен инспектор за безопасността на полетите към Министерство на транспорта Ангел Борисов.

135 бизнесмена в България имат разрешително и пилотират подобни малки самолети. Оказва се, че доста често се пренебрегват опасностите. Вятърът е една от тях. Другото е неглижирането на техническата неизправност. Малките самолети са лесни за пилотирани, но изключително опасни, защото се влияят изключително много от времето. За миналата година има най-малко 6 инцидента и 8 загинали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ