Огромни прясно уловени риби се приготвят по италианска рецепта в центъра на Пловдив! Кое е това местенце и как успяват да приготвят такива чудовища (СНИМКИ)(ВИДЕО)!!!

riba_Vivaldi_4

Прясно уловени риби с маса между 15 и 23 килограма се приготвят по италианска рецепта в центъра на Пловдив. Рибата е прясно уловена и доставена от Средиземно море. Главният готвач и собственик на ресторант „Вивалди” я приготвя по различни начини, предаде trafficnews.bg.

„Освен на скара, рибата има страхотен вкус, когато е на сол, приготвена на тиган или на фурна”, споделя тайните на готвенето Рафеле.

Един от последните огромни екземпляри, доставени в заведението, е 23-килограмово маятико. Клиентите предпочитат да консумират котлетите на шайби на скара с чери домати и каперси, на фурна или да похапват италианска паста с маятико, аспержи и манатарки.

Два пъти в седмицата в заведението се доставят диви лаврак и фагри.

„Ние работим само с дива риба, която е прясно уловена и живее в чисти води. Рибите от ферми имат различен вкус, често им се дават и антибиотици, защото живеят с други риби във вани и ако се разболее една, заболяват всички. Затова залагаме само на дивите екземпляри, които са малко по-скъпи, но вкусът е истински”, казва главният готвач на италианския ресторант.

Дивият лаврак може да се разпознае по зъбите.

„Този, който живее в морето в естествени условия, има износени зъби, а този от ферми изглежда все едно е ходил на зъболекар”, шегува се Рафеле.

Според седмичния улов в заведението се доставят още риба меч, рофос и минокоп. Периодично има зарган и рибата „Свети Петър”, известна в Италия като джон дори. Тя се счита за кулинарен деликатес, тъй като филетата й са с изключително високо качество.

Освен риби, във „Вивалди” се приготвят още октопод, калмари, миди и различни видове скариди. Има и омари. От скоро се предлага и карпачо от сьомга, което се приготвя при температура от минус 42 градуса.

Любителите на калмара могат да го опитат пълнен с рикота и фагри.

От време на време във „Вивалди” доставят и ред снапер от Сенегал.

 

А ето и как се приготвя риба на сол във „Вивалди“:

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ