Номиниран за „Грами“ саксофонист ще участва в Международния джаз фестивал във Варна!

saxophone-918904_960_720

Концертите са на 28 и 29 юли от 20 ч. в английския двор на Археологическия музей

Номинираният за „Грами“ Чико Фрийман и Бартош Дворак квартет са специалните гости на тазгодишното XXVII издание на Международния джаз фестивал „Варненско лято“, който ще се проведе на 28-и и 29-и юли. Участие ще вземат също музиканти от България, Полша, САЩ, Швейцария, Канада и Австрия. Концертите започват от 20 ч. в английския двор на Археологическия музей.

Първият ден – 28-и юли, започва с концерт на Бартош Дворак квартет от Полша, воден от цигуларя Бартош Дворак – едно от ярките имена в полския джаз, водещ изпълнител в класациите на читателите на Jazz Forum за 2015, 2016 и 2017 г.

На 29-и юли на сцената ще се качат David Helbock’s Random Control от Австрия, водени от Дейвид Хелбок – пиано, електронни и перкусии. Същата вечер ще се представят и Shuffle Demons от Канада.

Билетите за фестивала могат да се закупят на място 2 часа преди концертите.

Международният джаз фестивал „Варненско лято“ 2018 се организира от Варненското джаз общество, с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна и с подкрепата на Министерството на културата, Полския институт – София, Canada Council of the Arts – Канада, и Радио Варна.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ