Разследват лидера на „Възраждане“ за присвояване на партийни субсидии

възраждане, костадин костадинов

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия за присвояване на партийни субсидии. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.

Радвам се за това и силно се надявам, че като разследването приключи и се докаже нашата невинност, да имаме възможност Нова да излъчи опровержението ни.. До края на седмицата ще внесе искови молби срещу Нова телевизия и Васил Иванов за клевета и набеждаване. Също ще искам и право на отговор, макар че не очаквам да го получа, коментира пред 24 часа Костадин Костадинов,, лидер на „Възраждане“. Имаме шест одита, правени от 2017 до сега . Тези документи са на сайта на Сметната палата и могат да бъдат проверени. Това не ме изненадва това е откровена политическа поръчка срещу мен и „Възраждане“, коментира още Костадин Костадинов за колегите от „24 часа“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ