Гръм в рая, майката на президента Радев отказва да живее със снаха си Деси

Румен Радев

Майката на президента Румен Радев отказвала да се премести в София при него и снаха си Деси, след като в началото на април загуби съпруга си Георги. Леля Станка, както я наричат в родното на фамилията село Славяново, имала разговор със сина си след кончината на неговия баща, който се спомина на 83 години след тежко боледуване и едномесечен болничен престой във ВМА.

Майка и син обсъдили надълго и широко как овдовялата пенсионерка щяла да продължи занапред живота си, като желанието на президента било да я прибере при себе си и първата дама Десислава в София, а Станка също да се настани в президентската вила „Калина“ в „Бояна“, коментират в Славяново. Възрастната жена обаче се възпротивила и искала да остане в хасковското село, където е преминала по-голямата част от живота ѝ. Така щяла да може често да се отбива да гроба на съпруга си и да го поддържа, а и ѝ било жал да изостави семейната им къща. Истината обаче била, че дори и да не се справяла сама с битовизмите и проблемите, леля Станка никога нямало да отиде да живее при сина си, защото не изпитвала симпатии към втората си снаха Десислава, шушукат в селото на президента. Кракът на Ген. Деси не бил стъпвал в Славяново, твърдят местните, които са я виждали само на снимка. Родителите на президента така и не успели да преживеят развода на Радев с първата му жена Гинка, която ги дарила с две внучета – Дарина и Георги. Те били твърдо против развода му навремето и не успели да обикнат втората му съпруга.

Ако се наложело майката на президента да се мести в София, тя със сигурност щяла да отиде при сестра му Лозана, която също живее в столицата заедно със съпруга си Игор и дъщеря им София. При нея леля Станка щяла да се чувства по-комфортно и спокойно, отколкото при снаха си Десислава.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ