Концерт на струнен оркестър „Amaranth“ с диригент Страцимир Павлов ще зарадва варненци!

Концерт съвременна класика

Концерт на струнен оркестър „Amaranth“ с диригент Страцимир Павлов ще се състои на 1 август от 20.30 часа във Варна. Организатори са Хоризонт Green Stage и Фондация Крео Култура.

Концертът се организира по идея на Биляна Рубинова и Васил Даскалов, известни с работата си в Contemporary Space и фондация Крео Култура. Селектирани са автори и произведения, които са великолепни примери за еволюцията на класическата музика в планетарен план.

В програмата присъстват композитори от Естония, Австралия, Франция, Германия, Турция, Америка, Мексико, Италия, Аржентина, България и Уелс. Повечето автори са вече живи класици, признати в музикалният свят. Арво Пярт, Карл Дженкинс, Джон Уилямс, Нино Рота, Самюел Барбър са само някои от имената в програмата.

Amaranth Orchestra е създаден от диригента Страцимир Павлов. В него той събира млади виртуози, живеещи и работещи в град Варна, с идеята да се изпълняват съвременни творби на световно известни композитори и все още не до там популярни техни произведения. Голяма част от съвременната класическа музика се създава за филмовият жанр и това е причината в  програмата да са включени и някои популярни теми от обичани филми.

Билетите с цена 15 и 25 лева могат да бъдат закупени в комплекс Horizont и на касата на Фестивален и конгресен център – Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ