Скръбна вест, Ради издъхна, а скоро жена му ще роди

Радим Новак

Скръбна вест долетя и допринесе минорно настроение.

Страшна трагедия разтърси семейството на бившия вратар Ради Новак и едва ли може да остави някого равнодушен. В началото на седмицата той почина на 42-годишна възраст, но сега се разбра, че съпругата му Мартина очаква дете. Момченцето трябва да се роди в края на август или началото на септември.

Причината за смъртта на бившия играч на чешките Литвинов и Усти над Лабем е рак на панкреаса. Той научава зловещата диагноза на 28 ноември 2019 г. Новак моли съпруга си Мартина да потърси друго щастие в живота. Тя е категорична, че не желае друг мъж, а иска само едно – да име дете от своя любим.

Щастието се усмихва и блондинката успява да забременее с момче, а съпругът започва борбата си с тежкото заболяване. Шест месеца след тежката диагноза той умира.

Любопитното е, че през миналата година умира майка му. Също от рак на панкреаса. Това става само шест месеца преди Радим Новак да бъде диагностициран.

„Майка ми почина от същата болест. Знам как изглеждаше и се чувстваше след химиотерапията. Не искам да минавам през това. Ще опитам различно лечение. Раната от смъртта на майка ми е много голяма, тъй като бяхме много близки“, призна бившият вратар пред чешките медии в началото на година, когато разкри и за тежкото си заболяване.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ