ГЕРБ и ОП внесоха промените в закона за ДДС

Министерски съвет

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са внесли промените в Закона за ДДС. Това сочи справка на сайта на Народното събрание, предаде „Фокус“. Предложенията в него бяха обсъдени и утвърдени от коалиционните партньори тази седмица.

Законопроектът предвижда данъчна ставка от 9% за настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително и предоставянето на ваканционно настаняване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани.

Тази ставка се предлага и за доставка на книги на физически носители или извършвана по електронен път или двете, включително учебници, познавателни книжки и учебни комплекти, и детски книги.

9% ставка ще важи и за ресторантьорски и кетъринг услуги, които се състоят в доставка на приготвена или неприготвена храна. Тази ставка няма да се прилага за ресторантьорски и кетъринг услуги, които се състоят в доставка на алкохолни напитки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ