Чудо, 85-г. жена с тегло 22 кг пребори коронавируса

Коронавирус

В този материал ще Ви разкажем история за силата на духа и за това, че когато поискаш нещо го постигаш.

В индийския щат Ориса 85-годишнa пациенткa с тегло едва 22 килограма се възстанови от COVID-19 и беше изписанa от болницата. Това съобщи The Hindu.

Възрастната жена е хоспитализирана в края на април, когато тестът й за новата коронавирусна инфекция показва положителен резултат.

Въпреки необичайно ниското тегло на пациентката заболяването било леко. Лекарите обясняват това с липсата на хронични заболявания, които усложняват хода на заболяването. Според един от лекарите, пациентката страдала само от „свързани с възрастта проблеми“.

Жената е изписана след отрицателен тест за коронавирус. Три дни преди изписването пациентката не показвала никакви симптоми на инфекция.

Лекари и фелдшери с ентусиазъм поведоха индийката вкъщи, тя отиде в селото си, държейки малкия си внук на ръце.

По-рано беше съобщено, че 113-годишна жена от Испания стана най-възрастният пациент в света, който се възстанови от коронавирус. Заболяването протичало безсимптомно, пенсионерка не излизала от стаята си в старчески дом, за да не зарази другите.

Превод: БЛИЦ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ