Един от най-разпознаваемите министри: Правителството ще спаси Левски, няма избор!

7 Dni Bulgaria17.05.2020
Левски
Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с ясен или неясен бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а след това държавата му се отблагодарява с по-леко кредитиране, обществени поръчки… Това е едно нетрайно положение и трябва да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите.

Това заяви пред БНТ проф. Даниел Вълчев – декан на Юридическия факултет в Софийския университет и бивш министър на образованието.

„Истината е, че по отношение на джирата и прехвърлянето на поименни акции, какъвто е случая, има едно несъвършенство в закона – джирото е уредено, традиционно като едностранна сделка, която няма нужда от кауза. Съдебната практика преодоля тези разбирания и има решения. В този смисъл г-н Борисов по-скоро не е собственик на акциите. Причина за това е, че за разлика от определена едностранна сделка, с акциите не е точно така. Можеше да се съобщи много късно за това, да възникне проблем, че Борисов не ги е декларирал. За да защитиш онзи, който не е знаел, най-правилното би било джирото да е двустранна сделка“, коментира още бившият образователен министър.

 

„Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с ясен или неясен бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а след това държавата му се отблагодарява с по-леко кредитиране, обществени поръчки… Това е едно нетрайно положение и трябва да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите“, обясни проф. Вълчев.

По думите му положението с хазарта у нас в момента не се позволява в сериозните държави.

 

„Няма значение дали е Божков, или е друг – ако това се запази, няма да се предпазим от последващ подобен случай“, обясни проф. Вълчев.

 

Той заяви, че не знае дали сегашният финансов министър Владислав Горанов ще запази поста си.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ