Ужасяващо! Смърт около завода на Кирил Домусчиев в Пещера, местните треперят (ВИДЕО)

7 Dni Bulgaria17.05.2020
бойко борисов, кирил домусчиев

От предприятието на приближения до власта Кирил Домусчиев –  завод Биовет, в гр. Пещера, тече ето тази замръсна вода!

Има и доста измряла риба след това замърсяване, алармират местни жители. Те треперят и за живота си, защото не се знае какво се случва.

Експерти на РИОСВ, Басейнова дирекция „Източонобеломорски район“ (БД ИБР) и Регионалната лаборатория на ИАОС в Пазарджик провериха сигнал за наличие на мъртва риба в река Стара, подаден вчера от тел. 112 в 13:10 часа, съобщават от екоинспекцията.

Взети са водни проби на изход от пречиствателната станция за производствени отпадъчни води на „Биовет“АД. На мястото на заустване се наблюдава запенване и помътняване, което се дължи на повишено налягане при изпускане на отпадъчни води от новото физико-химично стъпало на пречиствателната станция на „Биовет“АД.

Водните проби от двете пречиствателни станции ще бъдат анализирани лабораторно по показателите, заложени в комплексното разрешително на „Биовет“АД и в разрешителното за заустване на ГПСОВ. Резултатите ще бъдат оповестени от БД ИБР и от РИОСВ-Пазарджик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ