Сашка Васева с изповедта на живота си: Тежко болна съм!

Сашка Васева

Ретро иконата на чалгата Сашка Васева страда от атрофия на очния нерв и е загубила почти напълно способността си да вижда – има 90% слепота. Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да прогледне. Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си. 

За да прогледне Сашка трябва да плати голяма сума пари, която е непосилна за нея. Затова тя моли за помощ всеки, който може да се отзове и да спази живота й. Пред репортер на колегите от „БЛИЦ“ певицата разкрива душата си и със сълзи на очи разказва за своя проблем и надеждата, че все пак ще може отново да види колко са пораснали децата й.

– Саше, разбрах, че най-накрая си намерила лечение за твоя проблем с очите?

– Това е експериментално лечение в клиника в Берлин при руския лекар Седоров. Лечението представлява електростимулация, което се практикува и в България, но не е ефикасно. Обадиха ми се хора, които имат моето заболяване – атрофия на зрителния нерв, и имат резултат от тази клиника в Германия. За десет дни – 10 хиляди евро, скъпо е лечението. Ще трябва да събирам средства и ще помоля и вие да публикувате сметката, по която набирам помощ.

– Какви са надеждите ти след лечението? 

– Вярвам в руската медицина и се надявам да има резултат. Очаквам да стане чудо и изведнъж да прогледна. Дали ще стане… Оставям нещата в ръцете на Господ. Заболяването е тежко и не мога да съм сигурна в резултата.

– През годините си пяла на много видни бизнесмени и хора от ъндърграунда с много пари. Чувстваш ли се забравена сега от тях? Очакваш ли да ти помогнат в събирането на средства?

– 10 000 евро е 10-дневния курс, а на мен ще ми трябват поне 100 000. Правят се няколко курса по 10 дена. Много пари са! Тези хора, които някога имаха безброй пари, те не са между живите. Сега има също бизнесмени, които разполагат със средства и са много благородни. Както виждаме по време на кризата с коронавируса даряваха от сърце. Надявам се такива хора да помогнат сега пък на мен, за да спазят един човешки живот. В случая няма никакво значение, че аз съм певицата Сашка Васева. Аз съм просто един ослепял човек и е редно да се помогне.

– Смяташ ли, че т.нар. мутри, биха ти помогнали, ако бяха между живите/ Визирам Георги Илиев, който се слави със своята щедрост, както и други видни представители на ъндърграунда?

– Не съм имала честта да познавам Георги Илиев. Хората, които биха ми помогнали сега, са същите, които биха ми помогнали и преди. Не съм била избраница на нито един от тези кръгове. Била съм позната на всички. Един мой фен – граничар от Арчар, ми изпрати 50 лв. от сърце. Този човек ми е фен отпреди 30 години. Той ми е помагал тогава, прави го и сега.

– Очакваш ли да получиш подкрепа от колеги, които на са върха и печелят добре?

– Не! Не! познавам икономическото състояние на колегите ми и знам, че те нямат финансови възможности да ми помогнат. При желание може да се направи един благотворителен концерт, чрез който да ми помогнат.

– Искаш да ми кажеш, че имена на Преслава, Емануела, Ивана и т.н. не изкарват достатъчно пари? Че хонорарите им са космически… 

– Изкарват пари, ама не ги взимат. Ще се радвам, обаче, да се организират и да направят благотворителен концерт, от който съм сигурна, че биха се събрали достатъчно пари. Успехът ще се дължи на това, че се обединяват много хора в добра кауза – спасяването на един човешки живот.

– При теб кога започна тази слепота и обърна ли й навреме внимание?

– При мен този проблем започна през 2013 г. първо с едното око, а от 2017 и с другото. Преди това се оправях сама, а сега не мога и колата си да карам. Самото заболяване е прогресивно и докторите в България не искаха дори витамини да ми изпишат, понеже било нелечимо. От това заболяване страда и Орхан Мурад, но той се е родил така, докато при мен е придобито.

– Как се справяш с извънредното положение в страната и страхуваш ли се от коварния вирус?

– Страшно си е, но трябва да приемем това предизвикателство, което е за целия свят. Много е тежко положението! Трябва вече да работим, искам да пея и да ходя по концерти. Това, че съм сляпа, не ме оправдава да си стоя вкъщи. Орхан Мурад цял живот пее, въпреки че е сляп. И аз така! Отвориха се възможности вече за концерти и очаквам да ме поканят. Много се ядосах на някакви жълти писания, че съм казала, че съм си изхарчила парите за купони и сега търся за лечение. Правила съм купони да забавлявам хората, за което да ми плащали. А не да харча моите пари. И то кои пари?! (смее се)



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ