91 надбягваха Драгалевския лифт, но никой не го изпревари! Все пак шампиони има

18

Димчо Мицов („Рилски атлет“ Самоков) и Антония Маринова от София са тазгодишните победители при мъжете и жените в атрактивното състезание по планинско бягане (изкачване) „Изпревари лифта 2018“.
Мицов финишира с време 15.42 мин от начална станция на лифта в Драгалевци до междинната на „Бай Кръстьо“. Маринова пък постигна резултат от 21,30 мин.

Успехът е първи за Мицов в надпреварата. Въпреки доброто темпо Димчо не успя за 57 секунди да изпревари лифта и да вземе 1000 лв от джакпота. Втори остана медалистът от балканиадата по лека атлетика Иво Балабанов („Атлет“ Мездра) – 15,48 мин. Трети е победителят в състезанието от 2016-а година Шабан Мустафа (ОСКЛА „Шампион“ Сунгурларе) със 17,14 мин.

Участие в състезанието взеха 91 души (21 за джакпота и 70 в масовия старт). Те можеха да избират по кое от двете трасета да стартират. По-трудното бе с денивилация от 411 м (дължина 1,8 км), а по-лекото с 425 м денивилация и дължина 2,3 км.

Организацията от „Витоша ски“ и Marathon.bg бе отново перфектна.

Въпреки, че не победиха лифта, но слязоха под 16 минути Мицов и Балабанов бяха наградени от главния организатор на състезанието Радослав Пеев („Витоша ски“) с чекове съответно за 700 и 400 лв, както и с награди от Fibank.

Шабан Мустафа също получи чек и награда от Fibank, като единственият участвал във всички състезания по планинско бягане организирани от „Витоша ски“. Също по решение на организаторите чек и материална награда получи победителката при жените Антония Маринова. По традиция 60 от участвалите в масовия старт получиха награди от Fibank, Maxsport, Salomon и Oland. Поради контузия не стартира един от фаворитите Кирил Николов-Дизела.

„Участвам в „Изпревари лифта“ от 4 години и винаги го правя с голямо удоволствие, защото организацията е на високо ниво, коментира след финала победителя при мъжете Димчо Мицов. – Тази година като, че ли ми беше най-леко. Очаквах този резултат, но догодина ще го подобря, защото ще изчистя доста грешки от подготовката си“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ