Галин Григоров с жестоки разкрития: Стотици фирми са фалирали заради опашките на „Дунав мост“!

АвтоПротест01-1280x834

Изграждането на нов мост над река Дунав при Русе няма алтернатива, тъй като сегашното съоръжение не може да смогне на огромния трафик. Това заяви пред bTV областният управител Галин Григоров.

За последните няколко години стотици фирми от региона – транспортни и спедиторски, фалираха заради невъзможността да минават за нормално време по „Дунав мост„, посочи той.

По думите му регионът е изостанал инфраструктурно, като именно мостът е и причина трансграничните отношения с Румъния да не са на достатъчно добро ниво: „Ние сме щастливи, когато колоната е под 5-6 километра“.

Григоров отбеляза, че темата е коментирана и с властите в северната ни съседка, които също са на мнение, че е нужен нов „Дунав мост“.

Той беше категоричен, че към момента проблем с африканската чума по свинете на наша територия няма. От румънска страна за заболяването е дошла информация още през март, като от тогава у нас е затегнат контролът, а сериозни мерки са взети и от другата страна на Дунав – в Гюргево.

Галин Григоров, който е номинация на ВМРО, е на мнение, че трусовете в „Обединени патриоти“ няма да разбият коалицията и те са просто „взаимоотношения между личности“.

„Още при влизането ни във властта ясно си дадохме сметка, че определени маргинали и опозицията ще атакуват по-малкия партньор в управлението, което е по-лесният вариант. Отношенията между някои хора в коалицията са от години и те не са тайна за хората“, отбеляза областният управител, като сравни ситуацията в „Обединени патриоти“ с тази в семейство, където има както раздори, така и сдобрявания.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ