Спецакция на полицията! Заловиха двама крадци на автомобили във Варна!

белезници

При проведена специализирана полицейска операция по линия на престъпни посегателства над МПС, реализирана на територията на ОД на МВР – Варна, съвместно със служители на ГД „Национална полиция” и ТСБОП, са задържани двама мъже, извършили кражба на лек автомобил.

В хода на полицейските действия, след краткотрайно преследване, в м-ст „Манастирски рид” е задържан 45-годишен мъж от Варна, известен на МВР и осъждан, установен като извършител на противозаконно отнемане на л.а. „Фолксваген”, паркиран в к.к. Златни пясъци. Автомобилът е намерен. При последвалите оперативно – издирвателни дейности е задържан и 37-годишен мъж от Ловеч, съпричастен към извършеното престъпление.

На два адреса в града и в два автомобила, проверени по време на операцията, са намерени и иззети множество приспособления за отключване и привеждане в движение на откраднатите автомобили.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължават под надзора на Районна прокуратура – Варна. С.Д. (45 г.) е задържан за срок до 72 часа, повдигнато му е обвинение. С.В. (37 г.) е задържан за срок до 24 часа.

Задържан е още един извършител на кражба на л.а. „Фиат”, паркиран на паркинг в града. 38-годишният извършител е известен на органите на реда и осъждан. Автомобилът е намерен и върнат на собственика му. По случая е образувано досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ