Безпрецедентно, смъртна заплаха полетя към Фандъкова: Ще те закопам в чувал!

Йорданка Фандъкова

“Ще те закопам в чувал!” Това е заканата за убийство, която получила във Фейсбук Йорданка Фандъкова, кмет на София. Заплахата била написана в профила й от безработния Димитър Христов.

Мъжът е неосъждан до този момент. Освен тази закана, той я предупредил: “Смени си маршрута!” Освен това „смелчагата“ напсувал столичния кмет на майка и добавил: “Много си проста”.

Коментарите били написани в края на април под една от публикациите в профила на столичния кмет. Според неофициална информация причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа. Поводът да остане без препитание е, че обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки. Бил и недоволен от работата ѝ като кмет. Задържан е на 28 април. Прекарал в ареста 24 часа.

Христов се разкаял пред разследващите и обяснил, че не е бил сериозен в заканите си. Обещал, че повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение за закана за убийство и е освободен от килията с парична гаранция от 700 лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ