В Пловдив изграждат луксозен приют за бездомни хора! Над 80 души ще намерят подслон

Бездомник, клошар

Над 80 несретници нощуват под открито небе в Пловдив и общината възнамерява да разшири приюта. В момента той разполага с 10 места, които са крайно недостатъчни. От 1 януари догодина той ще дава подслон на двойно повече клетници, а условията в него ще бъдат като в луксозен хотел.

Според зам.-кмета Георги Титюков бездомниците в Пловдив са много повече. Той е внесъл предложение в местния парламент за разширение на социалното заведение на ул. „Радко Димитриев“ 33. За скитниците ще бъдат обособени 15 двойни стаи със самостоятелни санитарни възли, столова, пералня и кухня с оборудване. Отоплението ще е на централно парно. Сега сградата е център за временно настаняване.

Титюков посочи, че доста от бездомниците остават в приюта през цялата година, тъй като нямат никакви близки и не искали да спят повече в изоставени сгради и по улиците, предаде „24 часа“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ