МВР пламна от коронавирус, Министър Маринов със спешна заповед

Младен Маринов

Последният заразен от редиците на МВР е пожарникар от Разлог, съобщиха министърът и главният секретар на ведомството след заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Общо 49 са досега заразените служители на вътрешното министерство, като 31-32 вече са излекувани. Няма нито един в тежко състояние.

„Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава Богу засега се разминаваме с малък брой служители“, коментира министър Младен Маринов.

Той допълни, че МВР-болница е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус.

„Има отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано“, каза Маринов.

Той днес е разговарял със здравния министър болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.

„Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, Слава Богу, съставът успя да се предпази“, коментира вътрешният министър.

Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ