Валери Симеонов взриви държавата в 18:00: Бойко не ми вдига, но аз съм тъп и упорит

Бойко Борисов

Премиерът не ми вдига, но аз съм тъп и упорит, продължавам, заяви в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Острата му реакция бе предизвикана от промяната в договореното на коалиционния съвет за ваучерите. В законопроекта за промяна на Закона за ДДС на ГЕРБ се предвижда безплатните ваучери за медици, полицаи и други, били на първа линия в борбата срещу коронавируса, да могат да се използват само в държавни туристически обекти.

„Върховна глупост е това! Тука няма и стимулиране на туризма. Това нещо ще падне веднага, няма да бъде ратифицирано. За мен остава въпросът къде се взимат политическите решения“, коментира Симеонов.

Кой управлява ПГ на ГЕРБ, Менда Стоянова и Даниела Дариткова ли, възмути се лидерът на НФСБ. Не съм съгласен с шизофренията, която цари в партия ГЕРБ, повтори Симеонов.

Според Валери Симеонов туристическият бранш е бил тежко ударен – „цапардосан“.

Симеонов коментира и острото становище от Министерството на финансите против намаляването на 9% на ставката на ДДС за туризма. Според лидера на НФСБ министър Владислав Горанов просто изразява загриженост за фиска. Запитан дали се предвижда смяна на финансист №1, Валери Симеонов отговори отрицателно, като обясни, че такъв въпрос би трябвало да се обсъди на заседание на коалиционния съвет. А той не е бил уведомяван за такава сбирка.

Той се възмути от намерението държавата да помогне на ФК „Левски“.

„Откъде накъде държавата трябва да помага на някого. Има клубове, които носят много повече медали за България!“, заяви той и даде пример с клуб, издържан от него и телевизия „Скат“.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ