Известен бизнесмен поръчал смъртта на Марангозова, причината пари

Станка Марангозова

Бизнесменът напуснал България през март, издирват го с Интерпол

Бизнесменът Иво Масларов е обявен за издирване като поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозова, съобщават колегите от „24 часа“.

Той е имал претенции към жертвата за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. Двамата се познават повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел. Иво Масларов е напуснал България през март.

Скандалите за пари и делото срещу Масларов по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството на брокерката.

Години наред Масларов притискал Марангозова за пари и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне средствата.

Иво Масларов е син на втория съпруг на бившата министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Занимава се с бизнес, включително и в чужбина. Известен в престъпния свят.

Както обявиха от прокуратурата офицер от НСО е арестуван като лидер на банда за мокри поръчки, изнудване и разпространение на наркотици. Той е приел поръчката от Масларов и е организирал убийството на Марангозова. Служителят е арестуван, както и физическия убиец и помагачът му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ