Черен рекорд в петък, COVID-19 взе най-много заразени за 24 часа

Ген. Венцислав Мутафчийски

От Националния оперативен щаб изнесоха последни данни за размаха на епидемията от COVID-19 у нас на 22 май (петък). 

„Новите случаи са 41 за вчерашния ден. От тях в болница са 11. Направени са 1450 изследвания“, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

Той подчерта, че повечето взети проби не влияят на броя открити заразени.

„Искам да успокоя обществото, че броят на излекуваните е 42. Отново имаме по-голям брой на новоизлекувани от новозаболели“, подчерта проф. Кантарджиев.

„2372 са доказаните случаи. Има увеличение с 1,8. Активните случаи са 1478“, каза той.

„8 от случаите вчера са в София“, поясни професорът.

„Буди повишено внимание – имаме 17 нови случая в Пазарджик. Това е от завода за производство на авточасти. Слава Богу там мерките са взети много преди откриването на новите случаи.

Една част от работниците са в отпуска, а сега тези, които са работили, ще бъдат пуснати, ще се направи крайна дезинфекция, а тези, които са били в отпуск ще ги заменят. По този начин не се прекъсва работният процес и се запазва здравето на хората“, каза той.

„В Благоевград, Кюстендил и Смолян също имаме по един заразен“, каза Кантарджиев.

По думите му има и нов случай на заразена медицинска сестра. Тя е от Кнежа.

Имаме 5 починали – Мъж на 78 в Пирогов с диабет. Един мъж в Пазарджик и една жена там. В Стара Загора с онкологично заболяване – 51-годишна жена. Изказваме съболезнования на близките и мъж на 88 години в Ямбол с инсулт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ