Ананиев: Скоро ще влезем в театрите

Кирил Ананиев

Без да казвам дата, но скоро ще дадем възможност да влезем в театрите и оперите. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на петъчния парламентарен контрол.

„Имаме нужда от възстановяване на нормалната дейност на сценичните изкуства на закрито. Работим по този въпрос. Без да казвам сега дата, скоро ще дадем възможност да влезем в театрите и оперите. Разбира се, при определени санитарно-хигиенни и други противоепидемични мерки“, каза още Ананиев.

„Допълнителни възнаграждения за април по предварителни разчети се очаква да получат общо 6626 лица в общ размер на 9 млн. 454 хил. 607 лв.“, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от БСП доц. Георги Йорданов за финансово стимулиране на медицинските специалисти в условията на пандемия от COVID-19.

Той уточни, че вътре влизат осигуровки, данък общ доход и осигуровки за сметка на работодателите.

„От тези лица 3950 са медицински и немедицински персонал на 59 лечебни заведения на територията на цялата страна в размер на 5 млн. 550 хил. лв. и 2676 лица, служители на РЗИ, Националния център по заразни и паразитни болести и ЦСМП в размер на 3 млн. 904 хил. 467 лева“, допълни още Ананиев.

Министърът увери, че в изпълнение на проекта е предвидено допълнителни трудови възнаграждения да се изплащат на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с дейностите по наблюдение, диагностика и лечение на пациентите с доказан коронавирус, настанени за болнично лечение.

„За тази цел са разписани ясни, обективно измерими критерии“, допълни още Ананиев.

Той представи и последни отчетни данни за месец март 2020 г.

„По последни отчетни данни за месец март 2020 г. допълнителни възнаграждения в размер на 1000 лв. са получили общо 3578 лица в общ размер на 5 млн. 297 хил. 702 лв., включително лични осигуровки, данък общ доход, осигуровки за сметка на работодателя, в това число 1718 лица медицински и немедицински персонал от 37 лечебни заведения на територията на цялата страна в размер на 2 млн. 556 хил. 196 лв. и 1860 лица, служители на РЗИ и Националния център по заразни и паразитни болести и на Центровете за спешна медицинска помощ в размер на 2 млн. 741 хил. 506 лв.“, каза още здравният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ